Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се появи за първи път след отпуска след скандалните разкрития, че жена му Елисавета е купила апартамент на по-ниски от пазарните цени от фирма "Артекс", пише Канал 3.

Панов пристигна на заседание на съдийската колегия във Висшия съдебен съвет, което председателства. Той обаче отказа да говори за имота на съпругата си, придобит преди двамата да сключат брак. Явно за да финтира журналистите, председателят на ВКС подрани с повече от половин час за началото на заседанието. Панов е единственият, който  отказва коментар около  сагата "Апартаментгейт".

И докато Панов отказва демонстративно да отговаря за апартамента, в социалните мрежи тръгнаха смешки за неговия казус. Луксозното жилище на цена "като за кумове" контрастира с претенциите на Панов да е стожер на морала в правосъдната ни система.

Днес ВСС ще решава как да накаже съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова за бавно правосъдие. Казусът бе отлаган няколко пъти като последната дата - 26 март, бе пренасрочена за днес по искане на самия Панов, за да може да участва в дебатите за наказанието на съдийката. Според запознати тя може да бъде понижена в ранг или в длъжност. Тодорова не за първи път е наказвана за забавяне на дела.