Последните скандали ясно показват стила и идеологията в управлението на ГЕРБ. Скандалът с апартаментите беше представен от Цветан Цветанов като битовизъм. Да, това е проблем на политическата класа, но не бива забравяме, че управляващите използват политически връзки. Това каза депутатът от БСП Александър Симов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

На въпрос за имотите на Елена Йончева, Симов уточни, че те са наследствени.

„Скандалът преля чашата на търпението. Това предизвиква обществено недоверие и недоволство. Премиерът Борисов до голяма степен успя да потуши скандала със снемането от държавни постове на хората, замесени в "Апартаментгейт“, коментира Борислав Цеков от Института за модерна политика. Нещо повече, според него, ГЕРБ ще извлекат ползи от всичко това.

"Оттук насетне предстои да видим как скандала ще се отрази на предизборната кампания. Според мен ГЕРБ ще съумее да се окопити", заяви Цеков.

„За мен е странно, защо този, който тълкува законите – Лозан Панов отказа да поеме отговорност. Тук става дума за морал. Градската десница се е втурнала да брани Лозан Панов. За мен това е част от един и същ скандал, а Лозан Панов дискредитира съдебната институцията“, коментира Симов.

„Панов дължи на българските граждани обяснение за имота му. Ние помним, че този случай не е единствения. Съвсем прясно е лошото впечатление, което той направи, криейки се от връчването на призовки за имотното му състояние. Създава се усещането, че има магистрати над които е само Господ“, заяви Цеков.