Пореден сигнал за насилие над ученици гръмна този път в Дупница. Потърпевши са ученици от първи клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, пише Монитор.


Оказва се, че родител на едно от децата е поставил записващо устройство в чантата на детето, след като забелязва промени в поведението му. Не след дълго се чуват потресаващи викове на начална преподавателка, която квалифицира учениците с думи като „тъпунгер“, „тъпанар“, „говедо“ и др.

Записът моментално е изпратен като сигнал с аудиофайлове в Община Дупница. Кметът инж. Методи Чимев е поискал незабавни обяснения от директора на училището Райко Ангелов и въпросната учителка. „Срещнах се с родителите и ги изслушах.

Това,  което се чува в записите наистина е силно обезпокоително. Жалбата им е входирана по надлежния ред. Веднага е назначена спешна проверка по случая. Изискани са писмени обяснения от директора Райко Ангелов и въпросната учителка, коментира кметът, инж. Методи Чимев.

Родителите настояват за адекватни мерки спрямо преподавателката, дръзнала да обижда и да крещи спрямо децата им.

От своя страна директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Дупница, Райко Ангелов обяви , че не е слушал записа и допълни, че в момента учителката е под карантина с целия клас след установен случай на коронавирус в класа.

„Недопустимо е такова отношение на учител към ученик, както и обратното. Но все пак това са малки деца и тепърва трябва да им се привлича вниманието към училище, а не да се стресират“, коментираха притеснени дупничани в социалните мрежи.