И да се съживи икономиката в Северозападна България, вече няма хора, няма работна ръка. Това заяви финансистът Любомир Дацов в предаването „Още от деня“ по БНТ относно развитието на най-изостаналия регион в ЕС.
По думите му, по-добре държавата действително да инвестира в ифраструктурата. „Нека направи един хубав път към Видин“, призова той.
 

Според него, трябват поне още 2-3 нова моста с Румъния и да се направят регионалните птъища към тях. „Не е необходимо държавата да инвестира. Може да се направят публично-частни партньорства“, посочи Дацов.
 
„Регион се съживява в с инфраструктура“, заяви депутатът от Обединени патриоти Александър Сабанов. Той посочи, че е имало планове за строителството на мост Силистра-Кълъраш, но той така и не е осъществен.
 
По думите му, правителството предприема мерки за насърчаване на икономиката там. „Очевидно не са достатъчни“, отбеляза той.
 
„В крайна сметка не само Северозападна България е зле, а цяла Северна България“, кментира депутатът.
 
По думите му: „Решението е следното – индустриална зона във всеки един регион трябва да има“. Според него е жизненоважно строителството на магистрала „Хемус“ както и още няколко ключови пътища.