Подсъдими по знакови дела за финансови измами, наркотици и корупция сънуват кошмари след вчерашното решение на Висшия съдебен съвет да подкрепи с 20 на 4 гласа избора на Иван Гешев за главен прокурор. Изправени пред мрачната угроза на затвора и студените килии, противниците на бъдещия обвинител №1 продължават с жалките си напъни да го дискредитират, след като протестите не дадоха очаквания от тях ефект.

А само преди няколко дни челните редици в агитката срещу Гешев бяха окупирани от подсъдимия в процеса "КТБ" Георги Христов, дъщерята на несебърския бос Митьо Очите - Станислава и перходролената хубавица Десислава Иванчева, която бе призната за виновна от Софийския градски съд и изпратена за 20 години зад решетките. Около тях се навъртаха лумпена от БОЕЦ Георги Георгиев и още няколко изпълнители на волята на банкера беглец Цветан Василев.


Новите трубадури на морала получиха (не)очаквана подкрепа от медиите на олигархията, които не спират да им дават кураж от жълтите си страници под патронажа на сриналата се до нивото на кабеларка bTV.

Какафонията се подсилва от циганското ехо, което съпровожда бившия мутрокмет на Галиче и нежната му половинка.

Евтината компания е в нокаут от преизбирането на Иван Гешев и сега е намерила пристан в апокрифните електронни страници на шепа олигарси, които често са клиенти на прокуратурата. Същата тази прокуратура, която показа, че поставя на мястото им не само престъпниците, но и техните босове. Босове и убийци, които получават индулгенция от председателствания от Лозан Панов Върховен касационен съд и от благосклонното отношение на Калин Калпакчиев.

Обществото, обаче няма как да бъде заблудено от поредните жалки опити за дискредитиране на Гешев и представителите на държавното обвинение.

В Светото писание е казано "По делата им ще ги познаете". Аз бих допълнил "По лицата им ще ги познаете". А лицата им са ясни...

Ивайло КРАЧУНОВ
 Георги Христов подсъдим по делото "КТБ" се хили на протеста срещу Гешев
 


Дъщерята на Митьо Очите - Станислава и усмихнатата Деси Иванчева също са недоволни от Гешев