Бившият депутат от "Атака" - журналистката Магдалена Ташева продължава с разкритията за далаверите на Христо Иванов през частната му фондация.


Ето какво написа тя на профила си във Фейсбук:

"Публикувам няколко известия за милионите долари, които американски и други западни служби наливат в личните сметки на плагиата Христо Иванов през частната му фондацийка „Български институт за правни инициативи“ (БИПИ).

Показани са само някои от ежегодните преводи на „Америка за България‘ и „Отворено общество“. За „даренията“ на Маджо и други донори като Норвежкото кралство, ще говорим друг път. Коалицията „Демократична България“ включва Иванкостовата ДСБ и „Дай, България“.

Магдалена Ташева насмете Христо Иванов заради безсрамно плагиатство

Е, има и още едно нещо – никому неизвестно зеленикаво движение. Недоумявам как е възможно разумни хора с поне капка родолюбиво чувство могат да гласуват за една шепа агенти на американските служби, издържани с милиони долари, за да рушат държавността в България.

След като преди това разрушиха икономиката и културата й. Да гласуваш за Христо Иванов, генерал Гном, Стефан Тафров, кака Цона и останалите в тези листи, си е тежко предателство. Гласуват за Костов и неговата остатъчна шайка.

Само като перверзия мога да определя твърденията, че костовата коалиция, ръководена днес от Гнома и Христо Иванов, била противник на Борисов и Герб.

Припомням как Христо Иванов носеше огромни букети, прегръщаше и целуваше борисовата министърка Екатерина Захариева през януари 2017 г., когато разбра, че кабинетът „Борисов“-2 ще му отпусне още 5 милиона лв. – от държавния бюджет плюс няколко милиона от европрограмата „Добро управление“.

През 2015 г. той си подаде оставката като правосъден министър не защото реформата в конституцията не била проведена както той искал.

Христо Иванов си подаде оставката, защото като министър трябваше да живее с 2500 лв. на месец – едно нищо в сравнение с милионите, които въртеше като шеф на НПО-то си. На поста го замести Е. Захариева, която побърза да му напълни гушата с още няколко милион.

По открити източници сметката е следната: за 3-4 години фондацията и НПО-то му са разпределили над 11 милиона лв:

Април 2015 – 5 милиона лв от „Отворено общество“

Юли 2016 г. – 1.2 милиона лв. от „Америка за България“

Януари 2017 г. – 5 милиона лв. от европейска програма, осигурени от тогавашната министърка на правосъдието Екатерина Захариева."