Неприятно ми е, че Мая Манолова загуби. Но тази развръзка бе очаквана. Ако отидем към белгийския модел за задължителни избори, активността щеше бъде 100 процента и щеше да е по-различно.

А сега вотът е доста филмов, това е продукт на някаква илюзия, това не е реално. Загубата на Манолова е заради ниската избирателна активност. Това заяви в пряка връзка по телефона в студиото на Izbori.bg Максим Генчев, режисьор и член на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кандидат за кмет на София.

Има неща, които са задължителни, които трябва да се възпитат и едно от тях е задължителният избирателен вот. Вземи от един българин 100 лева и виж как ще отиде да гласува следващия път, допълни Генчев и посочи, че не очаква да се случи нещо ново при новия мандат на Йорданка Фандъкова.

Манолова трябва вече да се готви за парламентарните избори, вероятно трябва и да учреди партия. Тя реално спечели, защото се появи като независим кандидат, каза още Генчев и заяви, че не може да се търси паралел между Мая Манолова и Елена Йончева, защото втората е много неорганизирана.

По думите му на тези избори все пак бе постигната малка промяна, тъй като се стигна до балотажа в София.