Малката Емма, която бе отвлечена от баща си през август миналата година, вече в у дома. Детето е плод на смесен брак между българка и унгарец, съобщава Нова телевизия.
Бащата изведе от България момичето без знанието на майката Деница Димитрова. Два месеца и половина по-късно, с помощта на унгарските и българските власти, Емма беше върната на майка й. На 1 август 2016 година Деница има среща с бащата на детето й в столичен мол.

Тогава Емма изчезва с баща си. В продължение на седмици детето е в неизвестност и се издирва от Интерпол. Деница и съпругът й Ищван се запознават през 2012 г. в Ливан. Женят се в България. Малко след това обаче жената разбира, че е направила грешка.

Съди го за домашно насилие. Опитва се да получи развод. Без да знае Деница, съпругът й прави същото, но в Унгария. Два месеца и половина след изчезването на Емма, при акция на унгарската полиция, момиченцето е върнато на майка й. Оказва се, че детето е било изведено от България с документи, издадени без знанието на Деница. „Съдебните битки ще отнемат доста време.

Съпругът ми образува наказателно дело по обвинение, че съм се явила по националните медии и съм разказала за стореното от него. Тази битка отдавна надхвърли битката за детето и е изцяло насочена да бъда унищожена с всякакви възможни средства”, обясни майката.