Омбудсманът Мая Манолова организира пижамено парти за децата, болни от онкохематологични заболявания. Тя бе домакин на инициативата и подари на децата един ведър ден извън болничната стая.
Инициативата бе по повод Международния ден на децата с онкохематологични заболявания. Песни и танци огласиха голямата зала на сградата на омбудсмана. Огромна златиска торта предизвика усмивките на малчуганите, предаде репортер на Novini.bg. Сладкото изкушение бе подбрано в златисто, защото се приема, че това е цветът на надеждата, пише novini.bg. 

Децата, страдащи от рак, получиха пожелания за бързо оздравяване. На пижаменото парти имаше и купища други лакомства, напитки и подаръци за малките гости.

От Сдружението "Деца с онкохематологични заболявания" връчиха на Мая Манолова списък с най-важните задачи, които трябва да изпълнят политиците ни. Те настояват за адекватна национална стратегия и план за действия. Наложително е по най-бързия начин да бъде създаден национален регистър, изтъкнаха специалистите.