Българският народ е разделен заради хората около президента Румен Радев, който се опитва с вдигнати юмруци да прави тези провокации. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки. 

"Една част от хората харесват тези, които блокират пътищата и създават смут и бият полицаи. Има и такива, които разсъждават нормално и подкрепят нормалните граждани", добави той. 

Що се отнася до обвиненията, че се е подписал под проекта на ГЕРБ за нова Конституция заради концесия на два плажа във Варна, Марешки заяви, че "за съжаление, чух такова внушение от президента. Това е много жалко. Само човек, който е свикнал да работи по този начин – че за всяко нещо трябва да му се плаща, може да прави такива внушения", подчерта той. 

"На 3 август президентът каза, че е готов с Конституция. На 19 декември миналата година той обясни пред всички, че почва нова Конституция. Сега казва, че няма да прави. Кой му плати, за да се откаже да прави нова Конституция", попита Марешки.

"Всеки ден правя бизнес сделки. Имам много сътрудници, които работят във фирмите. Не зная кой какво прави всеки ден. Но това няма нищо общо с това, което се е случило в политическата ни дейности", коментира още лидерът на "Воля". 

Той направи прогноза и за бъдещето на кабинета. „Управляващите го казаха, виждам, че вървят към приключване на мандата. Най-вероятно това ще се случи”.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!