Бившият председател на КЗП и зам.-министър на икономиката Димитър Маргаритов публикува коментар в социалните мрежи, който публикуваме без редакторска намеса:

"До преди вчера изглежда наивно съм мислил, че опитите за справяне с ценовия шок от страна на служебната власт са тотално провалени поради некомпетентност и безхаберие. Днес обаче, след решението за невиждано щедрия великденски подарък към мобилните оператори, истината светна – грозна и жестока! Както в този случай, така и при ръста на цените, очевидно целта е била някой да печели безконтролно и да спекулира безнаказано на гърба на обикновения потребител. Ето защо всъщност беше това шикалкавене и усукване – имитация на дейност, завършила безславно с пародийния „сайт за сравнение на цените“. 

Миналата година Корнелия Нинова успя да спре увеличението на цените на телекомите. 

При служебното управление за почти година не беше проведена нито една среща с търговските вериги /или поне не официално?!/, а се говореше за това от октомври. Едва ли вече някой се съмнява, че службашите са били щедро възнаградени за своето бездействие и манкиране /а вече и открито действие в полза на монополите/, ясно съзнавайки, че не може да им бъде търсена отговорност по конституционен ред, като успешно проведоха политика за облагодетелстване на големите риби за сметка на джоба на обикновения човек… Всъщност, естествено, че отговорност може да бъде търсена – затова трябва да бъде излъчено незабавно редовно правителство със социално отговорни министри, които освен да разобличат извършените безобразия, да предприемат веднага действия за защита на потребителите, преди последиците от служебното управление да са станали фатални за оцеляването ни!".