Онлайн изданието Marica.bg води класацията на най-посещаваните и най-четените български регионални сайтове по данни на авторитетната рейтингова агенция „Гемиус“ за първите дни на февруари.

Така Пловдив догонва столицата на информационния пазар и вече има свой представител в листа с най-предпочитаните национални електронни медии.

Анализатори коментират, че напредъкът на регионалната медия е положителна новина за всички национални издания, тъй като това говори за интерес на потребителите към актуалните социално-икономически и обществени събития в южния регион.

В последните месеци медията утвърждава позицията си на информационен фактор в Южна България с изградено лоялно доверие сред читателите си.

Причина за това вероятно е новата визия на сайта marica.bg, която е адаптивна и удобна за четене от всички устройства.

Паралелно с това, според данните на „Гемиус“, в последната година Marica.bg е и сред най-бързо развиващите се онлайн медии у нас.

От началото на годината интересът към публикациите на онлайн изданието бележи огромен ръст, като пикът е 5 февруари, когато за един ден са регистрирани 375 000 уникални потребители, 507 000 посещения и 1 024 985 прочитания на различни статии.