Ако е решил, може и да напуска по взаимно съгласие, това са си техни работи, може би е провокиран от изнесените данни. Това заяви за БЛИЦ Елиана Масева от ДСБ по повод оповестената новина за решение на МС за отстраняването на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков.

На въпрос дали напускането му е провокирано заради подслушването на депутати и журналисти или това се случва заради изнесените данни за сделки на брат му и сина му, Масева заяви: "Нали стана ясно, че при подслушването той е бил в отпуск. По-важното е, че ние изпращаме материали за злоупотреба с власт в  прокуратурата, което е решение на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред". 
Мотивите за решението днес не бяха оповестени официално от МС. Потърсени за коментар, от ДАНС казаха, че подробности по кадровите промени в службата ще бъдат коментирани на специален брифинг утре.
БЛИЦ припомня, че Драшков бе замесен в скандала с подслушването на журналисти по разработката "Галерия" на службата.
Освен това се оказа, че фирмата "Сида ЕС" - ЕООД" на брата на Иван Драшков - Петър е пробвала с фалшив договор, под който е сложен уж подписа на кмета Бойко Борисов, да си присвои 14 дка в Красно село- Стрелбище. Също така стана ясно, че синът на Драшков пък имал общ бизнес с Евелин Банев-Брендо. Неговото дружество "Ай Ти Ди Груп" строи два от хотелите на Брендо в София. Драшков-син е само на 25 години, но вече изпълнява едни от най-големите строителни проекти в столицата. "Ай Ти Ди" груп е инвеститор собственик на жилищен комплекс "Езерото" в жк "Дружба 1". Земята, върху която се изгражда комплексът, е собственост на Драшков-син и струва милиони евро. До момента синът на зам.-шефа на ДАНС вече е натрупал цяло състояние.
Истинските пари на Иван Драшков-син всъщност идват от инвеститори, които са предпочели да останат в сянка. Сред тях бил и Евелин Банев-Брендо.
Връзките между Брендо и Иван Драшков датират още докато той е шеф на НСС. След като напуска службата продължава да държи протекцията си над Брендо. Непрекъснато са спирани разработки за него. Докато го проверяват, спецченгетата попадат на телефонни разговори между Банев и различни началници, сред които и настоящи шефове на службата. В част от тях Брендо е подавал информация за предстоящи сделки с дрога, пише "Уикенд", позовавайки се на източник от направление "Икономика" на бившата ГДБОП. Част от сделката с Драшков, който никога не е снемал опеката си, е била да се подпомогне бизнеса на сина му Иван. Това обяснява и внезапното забогатяване на най-младия член от фамилията. /Калина Петрова, БЛИЦ