Ексдепутатката от БСП, бивш омбудсман и провалил се кандидат за кмет на София Мая Манолова си призна, че е имала среща с хазартния бос Васил Божков преди старта на предизборната си кампания, пише "Монитор".

Признанието тя направи в интервю за телевизионно предаване.

Преди дни председателят на НФСБ Валери Симеонов обяви, че именно беглецът Божков е финансирал кампанията на Манолова.

В интервюто си тя реално потвърди поне частично информацията.

На въпрос дали се е виждала с подведения под отговорност по 18 обвинения от целия спектър на Наказателния кодекс Васил Божков преди старта на кампанията си, неуспялата мераклийка за кметския стол в столицата отговори положително, но с половин уста.

И се пробва да омаловажи срещата си с него като заяви, че е имала разговори с "представители на бизнеса, включително и с Божков", заявявайки, че по това време той бил "уважаван бизнесмен, с който премиерът се прегръщаше". В същото време заяви, че не е имала "финансова поддръжка" нито от него, нито от останалите, с които се е виждала, без да обясни каква тогава е била целта на разговорите.

Обясни само, че срещата не била по нейно искане, както и че той, подобно на другите бизнесмени я бил питал "дали ще участва в изборите, има ли кой да се изправи срещу Фандъкова".

В същото време, докато упорито се опитваше да се разграничи от хазартния бос, Манолова реално запя в хора на атаките му срещу държавата като заяви, че част от въпросните бизнесмени били пращани от Борисов. Някои - за да я "заплашват и шантажират", други - да й предлагат пари, за да я откажели да участва във вота.

"В тази кампания направи всичко, за да ме спрат. Има много представители на бизнес, на които не им се иска България да се управлява по този начин. Борисов го е страх, защото този път мачът няма да бъде уреден. Той направи всичко възможно да ме спре, за да не направя ревизия на бюджета на София. Сега ще направя ревизия на цялото му управление", заяви бившият омбудсман.

Подобно на беглеца Божков обаче и Манолова не даде доказателства за твърденията си.