Майката на милионера Николай Банев - Мария Банева, почете с присъствието си в клуба на дейците на културата в Хасково представянето на новата книга на местния поет-сатирик Петър Ванчев “Стъпката на Господ”. Вечерта започна с изпълненията на виртуозния цигулар проф. Йосиф Родионов и съпругата му, пианистката Зорница, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
Като “Явлението Ванчев” е известен още поетът, защото е твърде нестандартен в мислите и в писанията си. Той пръв в България дръзна да напише книга за скритото и покритото в шоуто на Слави като озаглави книгата си “Шоуто на Главчо Трифонов”. Очакваше галвният герой в романа му да го смачка на конфютюр, но това не се случи.
С близък приятел изобретиха машина от рода на перпетум мобиле, но нямаха 20 000 долара за да я внедрят в производство и така заради 20 000 долара България се лиши от възможността първа в света да има подобна техника. Следващия умен и разумен замисъл на Явлението Ванчев беше да отпечатат с приятел всички вицове против Слави Трифонов на тоалетна хартия, та като влезе в двете нули човек със запек, да може да се забавлява истински, а не само да пъшка. Но и тази идея на твореца, както и пирпетум мобилето остана да виси във въздуха.
Най-популярен обаче Петър Ванчев стана с производството на т.нар. “Мъжки мед”. Отявлен пчелар той направи комбинация от няколко билки, мед и зародиши от пшеница и се получи хранителна добавка много силна като сексуален стимулант. За съжаление Ванчев не може да я произвежда в промишлени количества, но пък успя да разбере колко много мъже в България имат сексуални проблеми.
Тодорка Николова, БЛИЦ