Медицинска сестра, работеща в болница в Ню Йорк, изпрати в редакцията на BuzzFeed News смразяваща кръвта снимка, която показва цялата сериозност на ситуацията с коронавируса. 


Снимката е направена в каросерията на хладилен камион, превърнат в мобилна морга за жертвите на заболяването, пише Insider.

Жената моли името и местоработата ѝ да не бъдат разкривани.

Медицинската сестра разказа, че работи в отделение на Бърза помощ Снимката тя е направила, връщайки се у дома след поредната смяна. Жената признава, че с помощта на тази снимка иска да покаже на хората колко реална е опасността, която заплашва всички ни. 

На кадъра се виждат телата на починали, опаковани в чували и подредени на пода. Едно от тях е на 71-годишна пациентка, за която по-рано се е грижила медицинската сестра. 

"Впечатление ми направиха жилетката и пижамата на тази жена. Имаше елегантна прическа и бандана на главата. Вероятно, ако банданата беше на устата ѝ, тя можеше все още да е жива. Тя обаче не умря сама", пише медицинската сестра. 

По думите ѝ възрастната пациентка е дала позитивен тест за коронавирус преди седмица. Тя е била изпратена у дома, но през почивните дни тя се върнала болницата с оплаквания от задух. 

Жената отказала да бъде интубирана и на следващия ден починала от дихателна недостатъчност.  

"Като еврейка мога да сравня видяното само с холокоста. Това е единственото, което ми идва наум. Никога не съм виждала нещо подобно", казва медицинската сестра.  

Превод и редакция: БЛИЦ