Месец преди Великден яйцата поскъпват. В четири области на страната скокът в цената е с до 12%, по данни на Системата за агропазарна информация. Според последния седмичен бюлетин средната цена на стандартните яйца е 27 стотинки за брой, като има райони, в които тя достига до 38 стотинки, предава БНР.

Експертите не се наемат с прогноза дали поскъпването ще продължи и до какви нива ще стигнат цените до края на април, когато е Великден. 

Поскъпване, но по-незначително, има и при месото и млечните продукти.

Миналата година преди празника статистиците на системата пресметнаха, че стандартно Великденско меню за четиричленно семейство, включващо агнешко месо, хляб, салати, млечни продукти, бира и ракия, струва между 90 и 100 лева на домакинство, като най-скъпа излизаше Великденската трапеза в Русе, а най-евтина – в Бургас.