След редицата предупреждения за опасно време, прогнозите се оправдаха - силни гръмотевични бури обхванаха голяма част от Гърция и предизвикаха локални наводнения, съобщават експертите от Meteo Balkans.
 Най-засегнати от средиземноморския циклон са островите Кефалоня, Закинтос и Корфу. Наводнени са пътища и приземни етажи на сгради. Под вода са търговски обекти. Затворени са заведенията. Част от пътищата са опасни и непроходими от силните валежи. Самолети с международни полети са отклонени.Бурята засегна всички острови в Йонийско море. Властите предупреждават да се пътува само при крайна необходимост. 
Според прогнозите, през нощта и утре циклонът ще засегне континентална Гърция и част от островите в Егейско море.

Ето каква беше прогнозата за четвъртък - 7.10.2021:

Червен код: Ще се образуват силни гръмотевични бури, като някои от тях ще са с голям потенциал. За тези райони рискът от наводнения и кални свлачища е най-висок.

Валежите на много места ще са интензивни, а по-късно - повсеместни и обложни. Не е изключено над Южна Гърция и Италия бурите да са съпроводени от едра градушка и силни пориви на вятъра до 100 км в час. 

Оранжев код: През деня бурите ще са бързо подвижни, придружени от силни пориви на вятъра и от дребна градушка. Валежите във вътрешността на полуострова ще са от есенен тип. Очакваните валежи за целия период ще достигнат до 60-70 л/кв.м.