Мощни бури удариха Плевенско и Монтанско. Това алармират синоптиците от Meteo Balkans. Както БЛИЦ писа в Ловеч силният вятър прекъсна електрозахранването, събори дървета, образуваха се и локални наводнения
 
Студеният фронт, който синоптиците на Meteo Balkans предвидиха още в неделя, доведе до мощни бури в Плевенско и Монтанско.
В Ловеч силният вятър прекъсна електрозахранването, събори дървета, образуваха се и локални наводнения. За щастие няма пострадали хора. Най-значителни са щетите в квартал "Гозница", където силният вятър повреди дори електропреносната мрежа.

 
Силна буря се образува и над Червен бряг, като на места поривите на вятъра достигнаха до 70 км в час.
 
Прогнозите на нашите синоптици се оправдаха - за понеделник те бяха издали оранжев код за опасно време – значителни валежи, силен вятър и значителна гръмотевична дейност.
 
На радарната карта виждаме преминаването на мощен студен фронт. Той доведе до образуването на силни гръмотевични бури с дълъг живот. Валежите бяха интензивни и придружени от силни пориви на вятъра. Тези явления са познати като шквалови или фронтални гръмотевични бури.
 Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.