В сутрешните часове на много места в низините и около водните басейни ще се образуват мъгли, но до обяд те ще се разсеят, това съобщават синоптиците от Meteo Balkans.

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 3°, по Черноморието - до 10-12° Поради ниските градуси не е изключено в  котловините да се образува слана. 

През деня над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност и ръмеж очакваме в Източна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°.


Времето по планините ще е подходящо за туризъм. Нека да се има предвид, че температурите сутрин ще са по-ниски от останалата част от страната. Времето ще е приятно и предимно слънчево, а следобед - дори и топло. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 8-10°С, на 2000 метра - около 2°.

Времето по Черноморието ще е мъгливо, хладно и с чести ръмежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 10°-12°. Температурата на морската вода - 15°-16°. 

Поради очакваните инверсии през следващите 24 часа очакваме завишаване на нивата на фините прахови частици (ФПЧ 10) в големите градове и затворените котловини.

Времето на Балканите 

Област на ниско атмосферно налягане ще дестабилизира времето над остров Крит и Южна Гърция. Бури и значителни валежи също се очакват и над Южна Италия. През следващите 24 часа риска от наводнения и клани свлачища в южната ни съседка се повишава. Времето над останалата част от полуострова и над западните и централните райони от Балканите ще бъде предимно слънчево. 
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.