Днешният ден наистина може да се окаже Денят "Х" във връзка с протестите. БЛИЦ припомня, че провокациите на протестиращите в центъра на София вече започнаха. Демонстранти замеряха полицаите с домати, яйца и фалшиви пари.

Протестиращ се качи върху една от патрулките, а в последствие бе арестуван
. Сега стана ясно, че това е метежникът на Цветан Василев - Росен Миленов, пише в. Монитор.

Протестиращи от ранни зори обсадиха един от входовете на Народното събрание. Някои от тях започнаха да клатят полицейските автомобили, а униформени сложиха щитове и започнаха да ги отблъскват.

В същото време Росен Миленов, който се изявява ежедневно в кафявия сайт-пресцентър на Цветан Василев "Фрогнюз", се метна на капака на патрулката и започна да крещи призиви срещу властта.

Междувременно протестиращи по команда започнаха да обстрелват сградата с яйца, като за секунди тротоарът пред парламента се превърна в пързалка. Към метежниците се включиха и членове на БОЕЦ, НПО-то, което също обслужва БГ Мадоф, откраднал 5,6 млрд. лв. от КТБ и забегнал в Сърбия.

20 минути по-късно лидерът на БОЕЦ - Георги Георгиев заедно с група от негови хора опитаха да се врежат в полицейския кордон и търсеха явна провокация към полицията, но не успяха да пробият редицата от униформени.


Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Вижда се, че на предна линия са именно членове на НПО-то на Цветан Василев и търсят сблъсъци с органите на реда, към момента обаче те са неуспешни.

БЛИЦ припомня, че провокатори от "Системата ни убива" направиха друга грозна проява в центъра на София с историческите жълти павета.

Междувременно от СДВР заявиха, че ще дадат извънреден брифинг по-късно днес във връзка с покачването на напрежението на протестите. БЛИЦ припомня, че още вчера униформените предупредиха, че имат сигнали, че за днес се готвят провокации.

Видео: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!