Аварията е доста сериозна - на единия от двата главни водопровода. Колегите работят от вчера по нея, но не са успели да я отстранят и днес продължават. Засегната е и централната част на града. С това спиране на водата, което доста утежнява мрежата, авариите са се увеличили доста. Това заяви новият управител на ВиК-Перник Борислав Иванов по повод последните лоши новини от Перник.

„Реално потреблението по време на режим на водата е по-голямо, защото хората са презапасяват, но не мисля, че са ощетени. 

Някъде около метър и половина остава до мъртвия обем на язовир „Студена“. Това се очаква да се случи до 10-15 дни“, каза още той в сутрешния блок на БНТ.

„Водата, която се подава от пречиствателната станция е с добри параметри, но от старите тръби попадат някакви частици. Съветвам хората да оставят в началото водата да се изтича. В момента водата към промишлена зона е спряна“, добави Иванов.

„Водата на язовир „Белмекен“ ще идва пречистена от София. Изтичането по трасето на цялата мрежа има нерегламентирано, то е включено към загубите, както и кражбите. Добре, че се случи това в Перник, за да стане ясно колко е важна водата“, обясни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!