Борислав Иванов от Радомир е избран за нов временен управител на ВиК-Перник. Това се случва на фона на вчерашните претърсвания на ВиК- Перник и областната управа на града.  

Борислав Иванов е работил в продължение на 5 години във ВиК-дружеството, както и в пречиствателна станция - "Студена", където с момента се извършва ремонт.

Той е избран с пълно единодушие на представители от всичките 6 общини (Перник, Радомир, Брезник, Земен, Трън, Ковачевци), както и на представител на МРРБ. Той ще бъде управител до назначаване на нов конкурс, уточнява bTV.

Инж. Иван Витанов беше отстранен от поста управител на ВиК - Перник още през ноември миналата година, когато започна водната криза в града. Като причина за отстраняването му беше посочено късното уведомяване за проблема с водата, както и липсата на достатъчно информация, което е довело до напрежение сред хората. 

Новоизбраният управител е временен. Той ще поеме поста до назначаване на нов конкурс от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!