Моето определение на тези мерки е да гасиш пожар с наводнение, коментира обсъжданите антикризисни мерки по Нова тв анализаторът Милен Керемедчиев и продължи: 

"Защото изсипването на огромни средства на калпак от бюджета отговаря на това, което каза министър председателят - да се подобри жизнения стандарт на всеки един българин.

А това не е целта на едни мерки. Не трябва да се субсидират стоки, а цените на стоките. Има различни домакинства и потребности. Не може едно домакинство, което плаща високи цени, да получи подкрепа, като на едно крайно нуждаещо се семейство.

Този начин на разпределение на средствата е крайно неправилен. Ако моят бизнес върви добре, справям се със сметките, възстановявам ДДС, защо да получава същия процент субсидия, отколкото една баба в Северозапада, която няма парно, но трябва от нейните пари да плаща и да не усети помощта.

Наливането на пари на калпак е погрешно, зануляването на определени стоки откъм ДДС - също е погрешно. Видяхме какво стана с ресторантьорите след намаляването на ДДС-то, защото някой протестира, намаля ли някоя стока за потребителите. В България цените растат и не намаляват. Това е смешна политика с бюджетни харчове и още по-голям дълг. 

Пирамидата е обърната, насипват се пари, но не се стимулират фирмите, за да има перспективи за новите работници."