Попълнете търсена ключова дума или фраза

Министър Ананиев с предложение към медицинските сестри

https://blitz.bg/obshtestvo/ministr-ananiev-s-predlozhenie-km-meditsinskite-sestri_news663880.html Blitz.bg София, България 21 Март 2019, 08:43 1120 прочита 0 коментара

Проведох среща с медицинските сестри на 1 март. Тогава те протестираха за първи път. Наистина има разлики в заплатите и това е така, защото няма общи правила за определяне на заплатите. Това им предложих на нашата среща - да разработим съвместно тези правила и методики за заплатите и да ги внесем заедно в Министерски съвет.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който коментира предстоящия днес протест на медицински сестри. "Въпросът е дали тези правила трябва да се прилагат и в частните болници. Мисля, че и с тях може да се разберем, защото те също имат интерес да има ред и правила при определянето на заплатите. Нека да направим тази методика, да видим тя какво ще покаже и тогава ще говорим за размера на парите, които ще са необходими. Уважавам претенциите и труда на медицинските сестри. Никога не мога да допусна да се отнеме законовото право на хората да протестират. Не знам за случаи, при които някой да е забранявал на медициснки сестри да протестират.

"Фалити на болници е имало, сигурно ще има и занапред. Най-важното е да не допускаме каквито и да е части от населението да остават без необходимите здравни грижи. Правим всичко възможно, за да подобрим условията на работа в болниците. В момента това в най-пълна степен важи за психиатриите. Отпуснати са средства и силно се надявам, че няма да се стигне до фалит на психиатрични клиники, а напротив там ще се осигури максимално добро лечение на българските граждани", категоричен беше Ананиев.

"Нашите данни показват, че около 8% от хората са ощетени от новите правила за ТЕЛК. Дори и един човек да е ощетен, ние трябва да реагираме и за това си дадохме срок от 6 месеца с организациите на хората с увреждания, за да преценим как работят новите правила. Видяхме, че има проблеми и сега се разработват нови правила, с които съм убеден, че няма да има ощетени. Разбрахме се наредбата да действа 6 месеца и направихме анализ. Видяхме, че има грешки и сега ги коригираме. Няма никакъв натиск и гасене на пожар", обяви Кирил Ананиев.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам