Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова изкачи връх Мусала в Рила, висок 2925 метра.

„На днешния празник 22 септември – Деня на независимостта на България, искам да призова всички българи да открият есента като възможност за разходки в планината и да се насладят на неземната красота, която се разкрива от най-високия връх на Балканите“, заяви министър Николова.По думите ѝ неслучайно върхът е част от инициативата „100 национални туристически обекта”, а лесният достъп го превръща в един от най-изкачваните в страната. 

Тя каза още, че крилата на сезоните са изключително подходящо време за комбиниране на планински преходи с други видове туризъм. Именно с тази цел Министерството на туризма създаде 27-те специализирани туристически маршрута – културно-исторически, винено-кулинарни и балнео- и СПА, за да насърчи туризма във вътрешността на страната.

Министър Николова бе придружена от приятели и колеги от министерството, планински водачи и представители на Планинската спасителна служба.

 

Днес изкачих връх Мусала в Рила, висок 2925 метра. На днешния празник 22 септември – Деня на независимостта на България,...

Публикувахте от Марияна Николова в Вторник, 22 септември 2020 г.