Бурна дискусия завихри бизнесдамата Ваня Червенкова в предаването „На кафе“ по Нова телевизията по темата за убийството на Жоро Плъха от пловдивския лекар д-р Иван Димитров. Тя беше категорична, че новите разкрития по случая не са променили ни най-малко позицията ѝ по случая.
По-рано тя изригна с пост, с който защитава д-р Иван Димитров - обвинен за убийство. 
 
"Не ми се променя позицията от разкритията, които направи прокуратурата. Какво от това, че жената и децата му не са били в къщата. Нападателят е крадец с досие? Какво от това, че 30 минути е гледал бандита. Аз също при един от обирите в дома ми 40 минути седях вцепенена от ужас", каза Червенкова.
 
„През последните 2 години 3 пъти влизаха въоръжени в къщата ми. Когато преди година и половина въоръжени крадци нападнаха моя дом, аз 40 минути стоях и гледах“, разказа Червенкова. Тогава тя не искала по никакъв начин да сигнализира, че си била вкъщи по време на взлома. „Аз бях вкъщи с дъщеря ми Никол, цялата треперех“, спомни си с ужас тя. Откраднали ѝ пари и ценности.
 
„В такъв момент човек е под такова афектирано състояние, аз не можех да звънна, аз не можех да реагирам, бях вцепенана от ужас“, добави тя.


Водещите Стефан и Гала дадоха думата на социложката Мира Радева, но още преди да започне, опонентката й я прекъсна директно. „Ваня, аз не те прекъснах нито един път“, сопна се социоложката. „Постоянно ще се прекъсваме. Аз тук съм възмутена и говоря от позицията на много хора“, отвърна бизнесдамата.
 
По думите ѝ, доказателство за това, че докторът не е действал професионално е фактът, че много неумело се е опитал да прикрие следите си. „Очевидно, че този човек е действал в супер паника със супер адреналин“, посочи тя.
 
Червенкова изтъкна какво предимство имат крадците пред полицията: „В „Бояна“, където аз живея, крадците имат дронове, снимат жилищата на хората. А полицията нямат бензин за колите, не могат да го подгонят един такъв, ако ви нападне детето“.
 
„И мен са ме обирали – все едно ти влизат в сърцето“, оплака се социоложката Мира Радева. „Няма никакво съмнение, че нашето общество е отчаяно, че институциите не си вършат работата. Но да се отнема така просто човешки живот, е акт на изключително насилие“, заяви тя. 

"Да дадем време на правосъдието, за да има достатъчно факти и доказателства по случая", призова Радева. Червенкова веднага я репликира: Мира, преди години ти развяваше едни документи след едно риалити за престъпление, свързано с мен още от преди 20 години. Така че колко време да чакаме българското правосъдие да се произнесе", попита Червенкова.

Радева я репликира, като заяви, че д-р Иван Димитров е лъжец. „Има два начина да се оправяме – или има доверие в институциите, или на всеки даваме оръжие да се оправя“, каза тя.
 
Ваня Червенкова, която доминираше в разговора, се разгневи от изказването на заместник-окръжния прокурор Галя Андреева по-рано днес, че д-р Димитров бил с 30 см по-висок от Жоро Джевизов, което му давало физическо предимство. „Аз трябва да съм виновна за това, че съм с 30 см по-ниска от малкия цървул, който всеки ден влиза и ме обира!“, почти изкрещя от възмущение тя.