Както всички знаят, вече повече от месец вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че Борисов е заплашвал човек, че едва ли не щял да го яде... Оказа се обаче, че такъв сигнал категорично няма. Има сигнал от трето лице, което било чуло такова нещо. Най-интересното е, че това лице е бивш служител на Министерството на земеделието, който аз съм уволнил. Това разкри в ефира на "Тази сутрин" по bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Рашков твърди, че има сигнал, който е от бизнесмен,  отпреди 10 - 12 години, а дали има такъв сигнал", каза той.

"Беше споменато името на Светослав Симеонов, бивш изпълнителен директор на ДФ Земеделие.  Аз бях повикан за да уточня дали има такъв сигнал. Такъв сигнал няма, има сигнал от трето лице, което е чуло това нещо, оказва се, че това трето лице е от Министерството на земеделието, а мен ме викаха, за да дам сведения", каза бившия земеделски министър.

И допълни: "Подаден е сигнал, цитиерам сайта, но не е подаден сигнал от лице, което да е било заплашвано, а лицето, което твърди, че е чуло за това, че бизнесмен е бил заплашван.

Това е абсурдно 12 години след това, чрез трето лице, което  да твърди неща, които са абсурдна измислица. Това е да се търси политически дивидент. Светослав Симеонов не е твърдял такова нещо. Ако това е истина, цитирам отново Афера, бивш министър…
С раздухване на подобен абсурд, единственият ущърб е за Борисов. Аз съм излязал от тази партия отдавна и не искам да съм им защитник, но смятам, че това, което става  е крайно некоректно."

Бившият министър  допълни, че "разговорите бяха два и първо бях питан дали има сигнал от бизнесмен, а преди 2 дена бях извикан отново, за сигнал, подаден от чужбина. Според Афера, сигнала е от чужбина и е подаден онлайн от лице, издирвано от Интерпол от 10 години. Този човек бил чул, че някой е заплашван. Тук бих искал да попитам, не е ли редно, който е издирван от Интерпол, да се провери дали е от този, който е издирван и не е ли редно първо да сезират Интерпол за лицето, вместо да правят сензация.

Според мен относно този сигнал, подобни заплахи са абсурд, това, което изтече. Как си представяте в кабинета на министър-председателя той да извика някого и да го заплаши с убийство."

По отношение на връзката със записа от Банкя каза: "В нецитирания фрагмент от записа, Борисов казва: „Аз този не го познавам.“ Той говори за Светослав Симеонов."

"Цитирам доста подробно това, което пише в този сайт, не знам дали има потвърждение, това са абсурди, които целят компромат."

По повод обвиненията срещу него от 2013 г. той каза: "Радвам се, че се повдигна въпроса. Тогава всички медии обявиха, съм обвинен, но никой не обяви, когато тези обвинения бяха снети, че са свалени и  досъдебното производство беше прекратено."

По отношение на това, че през 2013 г. обяви, че е жертва на поръчка, той обясни, че са го поръчали съпартийци, един конкретен, който вече не е в ГЕРБ и си има своя партия. Целта е била дискредитация и да го извадят от листата на депутати на ГЕРБ.

"Аз излязох от тази партия и си имам собствен път, не е коректно да ме свързват отново  с тази партия и Борисов. Според мен зад случая стои сензация, битката за всеки процент, почти еднакви са резултатите между първия и втория. Битката е за всеки глас и това беше част за тази битка, поясни Найденов.

Пак ще повторя, че сигналът не идва от Светослав Симеонов (човекът, за когото се предполага, че Борисов е заплашил, че децата му няма да разберат, че ядат месото му, б.р.), а от трето лице."

"Не знам какво ще им каже Борисов на разпита в четвъртък, това е абсурдно, нито знам какво ще го питат. Той ще трябва да отговаря на твърдения на хора, които не са свързани с този случай, издирват се от Интерпол или са уволнени. Смятам, че колкото по-рано този абсурд приключи, толкова по-добре. Защото сега достойни хора от МВР са принудени да задават абсурдни въпроси", допълни Мирослав Найденов.