Варненският рапър Биг Ша, популярен от 90-те години с името Мишо Шамара разкара на профила си във фейсбук любопитна история. Той е в САЩ със семейството си от две години, а тези дни съдбата го е срещнала с възрастен човек, по думите му около 85-90-годишен. Мишо го е взел с Uber (бел. а. едноименно мобилно приложение за споделено пътуване, която работи в много градове на няколко страни) и го е закарал до Макдоналдс.
Ето и историята, която Шамара разказва на своя фейсбук профил:

"Вчера возих един възрастен човек на Убър . 

Учудих се че сам си го викна , защото обикновенно възрастните хора не ползват Смарт телефони . А той беше наистина възрастен . Може би 85 90 годишен . Казваше се Улиям . Усмихнат човек с много добро чувство за хумор . Заприказвахме се за времето . Обиконовенно така се започва разговор . Каза ми знаеш ли че вчера в Австралия са измерили 117 градуса по Фаренхайт . Аз наистина се учудих каква жега е долу в Австралия и споменах че тая година зимата в Чикаго е доста мека . А човека с усмивка попита : 
- Ти от колко години живееш в Чикаго .

Аз казах че съм от две . 

Той каза : 
- Значи ме помниш зимата на 1967ма . На 16ти февруари имаше най жестоката снежна буря която помня някога . Така че още нищо не е свършило . Може да си имаме лошо време и тази година .

Замислих се колко дълго е живял и все още живее този усмихнат човек на тази планета :) дори не се замисли че за да помня 67ма трябва да съм бил роден поне 60та а аз колкото и да съм възрастен все п.к съм на едва 44 и съм роден 5 години след въпросната буря .
След това човека каза :
- Може ли да ме оставиш на Макдоналдс ? 

Аз съм беден и днес има промоция 3,70 за цяло меню . 
Аз му казах че вообще не е беден за моето разбиране . Казах му че идвам от държава в която до преди 10 години макдонълдс се водеше луксозно място и не бих се учудил ако някой си е правил сватбата или кращенето там хахаха .

Посмяхме се . Изпратих усмихнатия Уил .

Спрях Убъра . Отидох в съседният ресторант за бърза закуска за да не изглеждам някакъв фрийк . Седнах да хапна и се замислих че всичко на тоя свят е въпрос на гледна точка . Всяко нещо изглежда различно когато го гледаш от различен ъгъл .

Замислих се че всеки ден е прекрасен щом дишаме усмихваме и мечтаем .
Успешна седмица ви желая приятели .
ПС : някаква скучна история с нищо особено в нея но ме накара да се замисля какво имам и на какво да се радвам."
Източник: petel.bg