Мистериозна смърт на 17-годишна ученичка потресе Плевен. Ася Христова е открита удавена в язовира, известен сред местните със зловещото име "Мъртвата долина".

Ася Христова изчезва няколко дни преди да бъде открита мъртва. Вижда се с най-добрата си приятелка в центъра на Плевен, дава й раницата си и казва, че ще се върне след час, но така и не се появява. 

Притеснена, приятелката й Александра започва да звъни на мобилния й телефон, но той е изключен. Накрая отива при родителите на Ася, но те също не знаят къде е дъщеря им. 

Същата вечер пускат в различни групи снимки на Ася с молба, ако някой я види, да им подаде информация. Появяват се различни свидетелства, че е била забелязвана в циганската махала в Плевен, но те така и не се потвърждават. 

Вчера момичето е било открито удавено в язовира. В социалните мрежи близки и приятели на Ася разпространяват версията, че е била отвлечена с цел да бъде принудена да проституира и след жесток побой е била удавена. 

БЛИЦ се свърза с един от най-добрите приятели на момичето, който пожела да остане анонимен от съображения за сигурност.

Той разказа, че всички са започнали да издирват Ася в момента, в който разбрали, че е изчезнала. "Разбрахме, че е била държана затворена, искали са я да проституира, но е отказала. Тогава са я заплашвали, завели са я на "Мъртвата долина", там са я били и накрая са я хвърлили във водата", разкрива близкият приятел на Ася.

От полицията в Плевен потвърдиха, че има открито в язовира тяло на момиче без следи от насилие, но отказват, засега, повече информация с мотивите, че се води разследване. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ