Първият изгонен участник от Биг Брадър 4 – Даниел Делчев е издирван от Интерпол, след като безследно е изчезнал от 8 ноември миналата година. Това разкри журналистката Патриция Кирилова, която издирва Дидо от месеци, пише „Телеграф“.

Към момента единствената сигурна информация е, че 34-годишният мъж е заминал в Дубай, за да търси биологичния си баща.

Даниел Анков Делчев доби популярност след участието си в риалити формата Биг Брадър през 2008 г. Самият той разкри, че е израснал в дом за изоставени деца в Чирпан, където системно бил изнасилван.

„Мечтата ми е да намеря баща ми и ще го намеря“, закани се Дидо още във формата и допълни, че татко му най-вероятно е влиятелен човек в Дубай.

Девет години по-късно брадърът предприел нужното , за да реализира плановете си. Според близките му голяма вина за необмислената крачка има неговата приятелка – Вилияна – българка, която 18 години живяла в Арабските емирства. Тя била наясно с болната тема на Дидо, първоначално започнала да му показва снимки на Емира и да открива общи черти, след това му извадила нова лична карта и накрая го убедила да закупи самолетни билети.Дидо заминал за Дубай с нея и свой приятел от Велико Търново, това издават близки до него. В момента и тримата са в неизвестност. Вилияна е спряла да поддържа контакт с близките си в България след Нова Година, тогава те потърсили съдействие от Интерпол. За съжаление единствените сигурни данни са, че мъжът и придружаващите го не са напускали Дубай.

„Дидо не познава баща си. Той е кръстен на майка си, Всъщност на него това му е емоционална слабост. Появиха се хора, които подклаждаха това внушение. Стигна се дотам, че той изпрати кръвни проби в Дубай след няколко дни му се обадиха да кажат, че той наистина има родствена връзка. Намесихме се, първия път се отказа да пътува, след две седмици каза - „искам да замина“. Беше категоричен“, казва Силвия, близка на Дидо.

Версията за богат татко шейх е повече от несъстоятелна, според повечето запознати с историята на Делчев. За това мнозина от тях повдигат друга тема, която би била причина той да замине, за да търси заможното си семейство.

Хората дискутиращи темата в социалната мрежа предполагат, че Даниел е страдал от психично разстройство, тъй като е нелогично да повярва на абсурдната история, скълъпена от Вилияна, а именно, че прилича на Емира и като нищо са една кръв.