Нова мистерия с изчезнал мъж в Дупнишко след издирвания безуспешно от август Янек Миланов.

Вече повече от седмица полиция, близки и доброволци издирват 53-годишния Димитър Георгиев от София, който бил назначен на работа в хижа „Ловна” над Паничище. Миналата събота той напуснал хижата и оттогава следите му се губят.

През уикенда 30-ина полицаи са блокирали района около х. „Ловна” и са претърсили основно всички стаи и багажа на туристите, които са били на място по това време, пише struma.bg.Управител на хижата е Иван Попов, съдружник на Евгени Павлов, който е племенник на Николай Клисарски от Дупница, който е и собственик на обекта.

“Димитър го наех на работа в хижата по обява в сайт за предлагане и търсене на работа. Позвъних му на оставения от него телефон на обявата и се уточнихме във вторник, три дни преди да напусна хижата, да отида да го взема от с. Марица, Пловдивско.

Отидох, взех го оттам и го закарах на „Ловна”. Обясних му какво ще работи и той се съгласи. Дадох му стая, в която да спи, и си тръгнах за София. Аз съм редактор на списание за екстремни спортове и живея и работя в София", разказа управителят Иван Попов.  

"От вторник до събота се обаждах на работниците на хижата да попитам как се справя с работата новият работник, казаха ми, че не излиза от стаята. Изпратих ги да видят какво става. Той се излежавал. През тези четири дни, преди да си тръгне, е слизал два пъти да се храни. В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал.

Казах на дъщеря му и сина му, че в събота е разговарял с жена и си е тръгнал, те не знаеха коя е тя. Те са му звънели по телефона, но той е бил изключен, и са се обадили в хижата. Като са разбрали, че баща им не е при нас, са организирали издирване, в което са се включили и хора от хижата.

Аз отидох също и им показах пътищата, по които евентуално може да е тръгнал. Помагах в издирването, за да се открие по-бързо.

В четвъртък пристигнаха трима полицаи и дадохме показания всички, които работим в хижата. Писахме обяснения един по един. В събота над 30-ина униформени и цивилни полицаи блокираха района.

Започнаха обиск, като бъркаха и в багажа на трийсетината гости на хижата. Те се стреснаха, питаха какво става. Няколко преминаващи групи отминаха, като видяха двете спрели полицейски коли.

В събота мен и хижаря ни свалиха в Дупница в районното управление и 7 души ни разпитваха и задаваха едни и същи въпроси, на които отговорихме още в четвъртък. Някой се опитва да ми съсипе бизнеса. От две години работя да се развие хижата и тя започна да се пълни всяка събота и неделя. Ние нямаме вина, жалко за човека, но той си е тръгнал жив и здрав от хижата.

Полицията в Дупница отчита дейност, като ни разпитва няколко пъти, вместо да се организира акция по издирване на 53-г. мъж. Още като го видях за първи път в с. Марица, той беше с подпухнало лице, предполагам, че може да е имал някакво заболяване, но го наех на работа.

На тръгване от районното управление в Дупница един от полицаите ми каза: “Внимавай, имаме данни, че произвеждате дрога в хижата”. Нали правиха обиск, ако има нещо такова, все щяха да намерят нещо”, обясни още управителят.

Както БЛИЦ съобщи, 53-годишният Димитър Георгиев от София е обявен за общодържавно издирване още в четвъртък, но оттогава няма и следа от него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ