Вчера се появи кошмарна новина за мистериозна смърт на наркозависим младеж в Раднево. Майката на Марин, чиито тяло бе открито мумифицирано в района на психиатричната болница, каза, че най-вероятно той е убит и сподели, че е попитала разследващите дали са сигурни, че липсващата част от ръката му не е отрязана.


25-годишният Марин Николаев Георгиев

Фатална развръзка с изчезналия 25-годишен Мартин, трагедията е голяма

Тя не вярва на твърдението им, че е изядена от животни.
 


Майка му Мария Георгиева

Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов обаче каза, че не може да се говори за вземане на органи от трупа, защото няма белези по тялото. 

Майката на Мартин с шокираща версия за смъртта му

БЛИЦ припомня, че след месеци издирване тялото на Марин бе открито на 4 октомври на метри от една от главните алеи на болницата в Раднево

„На 4 октомври са се обадили на съпруга ми, че е открито тяло на млад мъж в района на болницата“, разказва Мария Георгиева.

„На 4 май синът ми постъпи за лечение за четири месеци“, добавя тя.

„Ходихме през седмица да го виждаме. Той много ни се радваше. На именния му ден на 17 юли му направихме изненада и на 23 юли старшата сестра ми съобщи, че Марин е избягал“, разказва бащата на Марин – Николай.  

„Ако беше избягал, щеше да си дойде веднага в Ямбол. Нямаше да остане в тази трева“, добавя той.

„Това е убийство. Нещо лошо се е случило. Искам да знам какво“, каза Мария.

„Той нямаше да остане там. Щеше веднага да се прибере в къщи.

Той не е бягал, захвърлен е там. Ако е бил в съзнание, щеше да намери начин да си дойде в къщи“, добавя жената.

„Обадиха ми се два жени, за да ми кажат, че костите на техни близки са намерени също в района на болницата“, разказва тя.

„Дясната ръка на Мартин от лакътя надолу липсва. Казаха ми, че е изядена от животни.

Попитах разследващата дали е сигурна, че не е отрязана. Имам съмнения и много въпроси, на които искам отговор.

Какво се е случило в болницата? Предозиран ли е с много лекарства?“, пита майката на починалия мъж.

Тя уточни, че той е бил зависим към упойващи вещества. 

„След като на 4 октомври е намерен трупа от служител на болницата, е извършен оглед на местопроизшествието. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза.

Очакваме заключението на специалистите, но външно при огледа на трупа и от разговора със съдебния лекар не се установява да има разреши по тялото.

Едната ръка липсва. Вероятно е отнесена от безстопанствени животни“, заяви окръжния прокурор на Стара Загора,

„Нямам никакви данни по трупа да е извършена някаква интервенция. Костите и черепа са здрави.

Нямаме данни за насилствена смърт. Не може да се говори за вземане на органи от трупа, защото няма белези по тялото“, добави той.

„На 23 юли в Районно управление – Раднево е постъпил сигнал от Държавната психиатрична болница за избягал пациент. Незабавно се предприети издирвателни работи.

Марин обаче не е намерен в района. Извършен е оглед в гориста местност“, заяви директорът на ОД на МВР Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

„На 29 юли Марин е обявен за общодържавно издирване. Намерен е от служител на болницата в района на лечебното заведение в гориста местност“, каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!