45-годишният Юрий Байрактаров от Килифарево, обявен за  издирване от международния сайт Интерпол, е бивш футболист. Както БЛИЦ съобщи, името му изплува покрай случая със скандалното изчезване на брадъра Даниел Делчев. Брадърът е в неизвестност от почти 100 дни.  Негови близки и приятели нямат никаква връзка с него. Те припомнят, че Даниел е тръгнал да търси баща си.

Юрий Байрактаров заминава за Дубай на 12 ноември м.г. и от тогава следите му се губят. Той е отпътувал със самолет от София, това не е първото посещение на изчезналият мъж в арабската държава.

Всичко започва на 12 ноември 2017 г., когато Юрий заминава за арабската държава. Той има редовен международен паспорт, двупосочни билети и пътува със самолет по директната линия София – Дубай. След като повече от седмица не се обажда на близките си, те подават сигнал в полицията за изчезването му. Установено е, че мъжът е използвал за последно интернет от телефона си на 26 ноември, след което следите от него окончателно се губят. В сайта на интерпол е записан като Юрий Тодоров Байрактаров от град Килифарево. В профила на Байрактаров във Фейсбук месец и половина преди изчезването той е публикувал снимка, вероятно на летището в Дубай, с текст: „Малко на моренце”. А на въпрос на един от приятелите си „Нали щеше да хващаш друга посока?” той отговаря: „Инцидентно смяна на посоката.” Пред свои познати в дните преди да замине на 12 ноември Юрий обяснявал, че отива в арабската държава по бизнес дела. Преглед на постовете му във Фейсбук пък показват, че само за 2017 г. той е ходил най-малко 4 пъти в Дубай и е публикувал снимки оттам, пише „Борба”.

Търновци, работили в Дубай, разказват, че за разлика от други радикални мюсюлмански арабски държави, шейхството е модерна държава с много добре изградена система за сигурност и ефективни закони. Престъпността там е почти нулева, а за трафик на хора, отвличания и използването им за престъпни цели не може да става и дума, категорични са търновците, посетили приказното шейхство. За сметка на това обаче те обясняват, че за употреба на алкохол, скандали, сбивания и други противообществени прояви, които у нас се приемат като нещо обичайно, там наказанието в много случаи е затвор.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!