Мистерията с изчезването на Даниел Делчев, бивш участник в четвъртия сезон на „Биг Брадър”, се заплита. Младият мъж вече официално е обявен за издирване от Интерпол с жълта бюлетина. Опасенията на неговите близки и приятели са, че може да е отвлечен за органи и вече да не е между живите, твърди "Уикенд".
 
Вилиана от Варна и Юри от Велико Търново са другите нашенци, чиито телефони замлъкват след фаталното кацане на летището в Дубай. Двамата пътуват заедно с Даниел Делчев, който също е в неизвестност от  8 ноември 2017 г. Мистерията около потъването им вдън земя се задълбочава по коледно-новогодишните празници, когато роднините и близките им очакват позвъняване – най-малко, за да се поздравят с настъпването на новата година. Телефоните им остават мълчаливи. До тогава близките таят надежда, че родствениците им вероятно са затрупани с работа и нямат време за една шайба, но остават с надеждата.
 
Молба за издирването на Даниел Делчев е подадена от негови приятели още през декември. По закон, могат да го издирват роднините му или работодателя, но такива липсват при брадъра, което допълнително затруднява работата на полицейските органи. Същевременно близките на Делчев са затрупани с версии, които често надминават границите на нормалното.
 
 Според една от тях – Даниел се е върнал тайно в България, но предпочита да страни от близките си. Той се укривал, защото бил дължал пари на много хора, а това била  причина да иска да се сдобие с нова самоличност. Намират се дори  и хора, които след завъртането на новината за изчезването му в интернет пространството се кълнат, че го виждат в центъра на столицата – сам, омърлушен и скитащ. Правел се на разсеян, не ги поздравявал.
 
Според друга версия бил сектант, което звучи повече от смехотворно за приятелите на момчето, което израства по домовете за изоставени деца на България. Според трета – скандал с популярна врачка е станал причина скоропостижно да напусне страната и да не посмее да се върне повече. Някои пък твърдят, че се прибрал през българо-гръцката граница с нов паспорт, където се подвизавал като Александър Саиед.
 
 „Изчезването му „филмира” цялата ни приятелска група. Търсим помощ от екстрасенси, от полиция, от консулски отдел, от ситуационен център на Дубай. Резултатите са крайно противоположни. От консулския отдел казват, че лицето Даниел Анков Делчев не се е прибирал в София. Следователно още е в арабската страна. Тогава версията, че е в София и обикаля центъра, отпада. 
 
От ситуационния център дават други номера, на които да го издирваме – там обаче ни обясняват, че често се случва мъже да се крият от жените си, защото семейната връзка била изчерпана или пък по друга някаква причина. Обясняваме, че Даниел ни е приятел, че няма кой да го търси освен нас и че ако иска да се крие, няма да избяга толкова далеч.

Намирането му ще бъде изключително трудна работа, защото по данни на полицията съществува и канал за трафик на органи. Не искаме да допуснем, дори за миг, че той и хората, пътували с него, са станали жертви. Наистина Даниел си е правил пълни кръвни изследвания, по настояване на Вилиана – другата изчезнала, която му е предложила помощта си. А именно да го заведе в Дубай, където той да намери своя биологичен баща – това е стара мечта на Делчев, още преди да влезе в „Биг Брадър” и да стане известен. 

За съжаление, с Вилиана също няма връзка. Близките й вече я издирват. И за нея се знае, че не е напускала Дубай след пристигането си там...  Юри е другият българин, за когото съвсем скоро разбрахме, че е пътувал с тях, но и с него нямало връзка”, разкрива притеснена приятелка на Дидо.