Контрабандни 830 блистера с 4980 таблетки лекарствен продукт за повишаване на мъжката потентност задържаха митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево".

В разкриването на контрабандата са участвали и служители на Гранична полиция.  

Хапчетата са открити под задните седалки на лек автомобил с немска регистрация, който е пътувал от Турция за Германия през България. 


Колата e пристигнала на ГКПП "Капитан Андреево" на 30 август около 22:00 часа вечерта, управлявана от немски гражданин от турски произход. Той е пътувал заедно със своя баща, също немски гражданин, придружавани от още един пътник. 

Пред митническите служители, двамата пътници са обявили, че нямат нищо за деклариране, а шофьорът на автомобила е заявил, че пренася 16 кутии цигари без акцизен бандерол с надписи "DUTY FREE", които са задържани за поставяне под митнически режим.

Митническите служители са извършили физическа проверка на автомобила и багажа на пътниците.

При проверката, те откриват под задните седалки на автобила укрити 830 блистера с 4980 таблетки лекарствен продукт с надписи "VEGAXES" - Sildenafil Cobra Tablets 130 mg, който по състав е вид стимулант на половата мощ.

Установено е, че таблетките са собственост на шофьора. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Задържан е автомобилът, с който е извършено нарушението.