Средствата, които се отпускат от държавния бюджет винаги се проверяват, като те отиват по каналния ред за църквите. Наруши се автономията на Българската православна църква. Това заяви митрополит Антоний в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Несъгласни сме с понятието "религиозен фанатизъм", тъй като няма точна конкретизация на определение. Едно мирно шествие може да бъде заклеймено като фанатизъм, ако на дадено правителство не му хареса", каза още той.

"Не ни харесва това да се изкарват имената на дарителите. Дарението е интимен акт, миряните искат да получат наградата си от Господ, а не от друго място", допълни митрополит Антоний.

"Адмирираме това, че ще се увеличат заплатите на духовниците. Така ще се намали тежестта от Църквата", разкри духовното лице. Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че ще увеличи заплатите на духовниците и ще ги приравни с тези на учителите. 

"Храмовете имат нужда от поддръжка, за това всеки митрополит ще прецени какви да са цените за кръщенета и погребения", завърши митрополит Антоний.