Младеж е най-добрият майстор на домашна сливова ракия в България
Камен Славков е редовен участник в състезанието и досега е печелил две трети награди, една втора и една награда на публиката
С празнично шествие, улица на занаятите и запалване на казана за изваряване на ракия в града стартира фестивалът на сливата, който отново събра хиляди гости от цялата страна.
По традиция фестивалът започна с празнично шествие и запалване на казана за изваряване на сливова ракия в центъра на Троян. Кулинари от региона представят традиционни ястия от сливи, които гостите на фестивала ще могат да опитат, разказа пред БНР кметът Донка Михайлова.
"Всичко ще бъде традиционно и местно, стил, който донесе на Българския фестивал на сливата признанието за това, че той е един от най-добрите европейски фестивали", уточни тя.
Казанът се пали от най-заслужилият през годината троянчанин. Тази година това беше директорът на Националната гимназия за художествени занаяти и приложни изкуства Илиян Илиев.
А спечелилият надпреварата за най-добра домашна сливова Камен Славков е редовен участник в състезанието и досега е печелил две трети награди, една втора и една награда на публиката, която е най-ценна за него, тъй като е оценката на хората, гласът на народа.
Камен е завършил стопански мениджмънт в троянското СУ „Свети Климент Охридски“ и публична администрация в Техническия университет, пише сайтът Троян инфо.
Празникът продължава и днес с различни кулинарни конкурси и разнообразна музикална програма.
По време на фестивала повече от сто майстори участват в улицата на занаятите. Организаторите са подготвили и разнообразна музикална програма.
Последвайте ни
4 Коментара: