20-годишен водач пострада, след като колата му излетя от Е-79 в Кресненското дефиле. Лекият автомобил се преобърна по таван, предаде БГНЕС. Пътният инцидент стана към 20:30 ч. тази вечер на около километър преди изхода на дефилето в посока Симитли.
Лекият автомобил се е движел от Кресна в посока Благоевград. На излизане от плавна дясна крива, опелът минал през насрещната лента, качил се по ската, след което се преобърнал по таван до пътя.

При преобръщането е изтръгнат пътен знак.

Водачът, който е от село край Петрич, излязъл през счупеното странично стъкло, след което на автостоп отишъл да търси помощ в Спешен център-Симитли. От там с линейка е транспортиран до МБАЛ-Благоевград. Състоянието му не е тежко, но е силно уплашен. Правят му се изследвания.

Докато водачът на опела търсел помощ в Симитли, преминаващи са подали сигнал за обърнат по таван автомобил. Изпратена е била още една линейка - този път от Благоевград. В катастрофиралия автомобил не е открит никой, заради което, до изясняване на случая, се считаше, че водачът е избягал от местопроизшествието.

Движението по Е-79 през дефилето не е ограничавано, тъй като катастрофиралият автомобил е извън пътното платно.