Доброволци за готвачи от 15 страни се събраха в Младежкия център в Хасково, за да покажат кулинарните си умения.
Представителите на различните страни забъркваха традиционни за тяхната кухня ястия.
Българите направиха популярните тук хапки с кашкавал и луканка, омесиха баница и сипаха традиционната алкохолна напитка за страната ни ракия. <br />
<br />
Единствената арменка наготви прословутото имамбаялдъ, а македонските представители направиха препечени филийки, намазани с домашна лютеница, юфка, чили и сирене.<br />
<br />
Към тези ястия сипаха македонско вино и бира. Латвийците поднесоха традиционните за тяхната страна кейк и студена супа. <br />
<br />
Кулинарното разнообразие от стилове и традиции има за цел да се популяризира Европейската доброволческа служба, която е част от проекта на Куентин Ликю, който е един от сътрудниците на Младежкия център в Хасково.<br />
<b><br />
Тодорка Николова, БЛИЦ</b><br />
<br />
0 Коментара: