Доброволци за готвачи от 15 страни се събраха в Младежкия център в Хасково, за да покажат кулинарните си умения. Представителите на различните страни забъркваха традиционни за тяхната кухня ястия.
Българите направиха популярните тук хапки с кашкавал и луканка, омесиха баница и сипаха традиционната алкохолна напитка за страната ни ракия. <br /> <br /> Единствената арменка наготви прословутото имамбаялдъ, а македонските представители направиха препечени филийки, намазани с домашна лютеница, юфка, чили и сирене.<br /> <br /> Към тези ястия сипаха македонско вино и бира. Латвийците поднесоха традиционните за тяхната страна кейк и студена супа. <br /> <br /> Кулинарното разнообразие от стилове и традиции има за цел да се популяризира Европейската доброволческа служба, която е част от проекта на Куентин Ликю, който е един от сътрудниците на Младежкия център в Хасково.<br /> <b><br /> Тодорка Николова, БЛИЦ</b><br /> <br />