На практика проблемът с хемороидите се оказва много сериозен. От 100 човека почти половината страдат от това заболяване, често без дори да знаят за това. Ако хемороидалната болест не се установи навреме, тя продължава да набира сили.

Хемороидалните възли представляват кавернозни тела в дебелото черво, които ги има при всеки от нас. Характерно за заболяването е кръвотечение, излизане на възлите от аналния канал и болка. Хемороидалната болест е прогресивно заболяване и с времето тези прояви се засилват... Освен това тя предизвиква сърбежи, раздразнение, кръв и тези неприятните усещания могат да бъдат предизвикани и от други заболявания, изискващи специализирано лечение.

Още при първите неудобства в аналната област е желателно да се консултирате с проктолог. ОН КЛИНИК разполага с проктологично отделение, специализирано в премахване на хемороиди и анални фисури без операция.

Какви са причините за появата на хемороидите и най-доброто решение на проблема с помощта на ОН КЛИНИК може да видите на Zdrave.to