Висш функционер на ДПС работи за българските тайни служби до 1996 година и той е разработвал Ахмед Емин. Това заяви бившият началник на кабинета на Доган Мохамед Реджеб по Нова телевизия. Преди дни той лансира версията, че Доган е бил на косъм от смъртта , когато Емини се е самоубил. По думите на Реджеб, това че Емин е бил разработван от службите има отношение към неговото самоубийство.
Мохамед Реджеб, който е бил член Комисията по досиетата, когато тя е ръководена от Методи Андреев, заяви, че Ахмед Емин е бил обект на разработка на тайните служби след 1990 г. Самият Емин е имал пълномощно от Доган и е видял материалите срещу него в Комисията по досиетата, писани от негови приближени хора, заяви Реджеб. Тогава Емин е бил лидер на ДПС в Търговище. Висшият функционер на ДПС, разработвал Емин, е с агентурно име "Морския". Сега той заема още по-висок пост в ДПС и в изпълнителната власт, каза Реджеб, като отказа да бъде по-конкретен. По думите му ДАНС знае цялата истина за смъртта на Емин. Той беше категоричен, че разработването на Емин от службите има отношение към мотивите за неговото самоубийство.
Мохамед Реджеб заяви още, че представилият се за предшественик на Емин - Керим Караали, е лъжец. Според Реджеб, Караали , който нарече ДПС търговска партия, работила с мафиоти, никога не е бил фактор в партията. Представеното копие на документ от Караали на турски език, подписан от Касим Дал, в който се упълномощава Караали да събира помощи и дарения за ДПС от изселници в Турция, Реджеб нарече пълен фалшификат. Аз съм работил с документи на партията и съм сигурен, че този не е истински, каза бившият началник на кабинета на Доган. Той посочи, че няма никакъв изходящ номер и положеният печат не е защитен. Реджеб обяви, че ще сезира прокуратурата по случая. От своя страна Караали заяви, че документът е подпечатан лично от Касим Дал и е написан на турски език от сегашния началник на на кабинета на министъра на земеделието и храните.  /БЛИЦ