Съветът на директорите на "Монбат" е освободил Атанас Бобоков като изпълнителен директор и е избрал на негово място да назначи Димитър Костадинов. Това се посочва в съобщение на компанията до фондовата борса и Комисията за финансов надзор, публикувано чрез БФБ-София.

Както БЛИЦ съобщи, днес Атанас Бобоков сам поиска да бъде освободен от дружеството заради ареста и обвинението, което му беше повдигнато, за незаконен внос на боклук.

Атанас Бобоков е задържан в рамките на операцията, която доведе до ареста и обвиненията и срещу зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. На брат му Пламен Бобоков е определена гаранция в размер на 1 млн. лева.

Ръководството на компанията е решило още да даде мандат на Волф Тайс – международна адвокатска кантора, да проведе независим одит по въпросите, свързани с екологичните аспекти от дейността и съответствието и с приложимите национални и европейски регулации, посочва се в съобщението.

В съобщението се посочва още, че групата Монбат осъществява дейност във всички свои производствени предприятия в страната и чужбина и че поръчките са достигнали напълно нивата отпреди  Covid-19 кризата.

Акциите на Монбат днес приключиха сесията на БФБ без промяна в цената след малко под 9 хил. прехвърлени лота в 29 сделки.