Нямам нищо общо с хората от списъка с имена на известни бизнесмени, който разпространи прокуратурата като част от разследването срещу братята Бобокови. Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова и добави, че няма представа какво обединява тези личности.


Прокуратурата за аферата с боклука: Открити са снимки с имена на убити и големи суми, изплува името на Божков ВИДЕО

Тя коментира и присъствието на името на Георги Гергов във въпросния лист, отбелязвайки, че не се е чувала с него от месеци, а неговото изказване за мерките срещу коронавируса е положителна оценка за управлението на ГЕРБ, която тя не може да приеме.

Нинова заяви, че вярва на прокуратурата само когато има осъдителна присъда по дадено дело, защото това означава, че обвинението е доказало извършеното престъпление.

Кризата с коронавируса е доказала правотата на БСП, че бъдещето е на левите политики и го доказва завоят в тази посока на управляващите.  

„Сега много се говори за ролята на държавата в икономиката. Ние сме автентичните носители на тази идея. Само преди 4 години предложихме държавата да купи ЧЕЗ. Подкрепяме идеята за държавни бензиностанции, но оставаме с резерви за това как ще бъде реализирана“, заяви Нинова, която отново заяви, че трябва да се премахне плоския данък и да се премине към прогресивно облагане.

Според нея скоро ще се осъзнае, че не може болниците да са търговски дружества и трябва да са държавен приоритет.

Корнелия Нинова обясни спада на популярността на БСП с 12%, според изследване на „Алфа Рисърч“, с обща тенденция в Европа, където хората се солидаризират с правителствата по време на кризата с коронавируса, защото се надяват те да им спасят живота.

БСП е носителят на автентичните леви ценности и политики, категорична е Нинова, която не се страхува от нови политически проект на Мая Манолова.

Нинова смята, че във вътрешните работи на „столетницата“ се бъркат външни сили от България, които могат да бъдат познати по говоренето на политическите ѝ опоненти.

Що се отнася до приятелския огън в БСП от страна на Валери Жаблянов и Кирил Добрев, лидерът на „столетницата“ смята, че споровете не трябва да излизат в общественото пространство извън партията, защото целта на недобронамерените сили е партията да изглежда разделена.