Младо момиче подари абитуриентската си рокля на дванайсетокласничка в нужда. Няколко дни по-късно обаче я откри в група за продажби.

Да направи добро. С тази единствена цел Моника Русимова решава да зарадва бъдеща абитуриентка, като ѝ подари роклята от бала си.

"Реших да направя мил жест към някого. Исках да я дам на момиче в нужда, което да се чувства като принцеса в нея. Сантиментална ми е, защото все пак аз съм била абитуриентка с нея'', разказа Моника в ефира на Нова телевизия.

За да се почувства още по-бляскаво бъдещата притежателка на роклята, момичето прави снимки с короната и лентата, с които печели конкурса ''Мис Оушън България'' през септември миналата година. Публикува ги в интернет.

"Пуснах я първо в страница във Фейсбук, в която са хора, които нямат достатъчно средства и възможности. Имаше доста момичета и майки, които ми писаха'', сподели Моника.

Трогва я историята на момиче от Шумен, което няма възможност само да купи роклята си за бала. Историята е разказана от нейна приятелка в коментар под поста на Моника.

"Тя ми каза, че най-добрата ѝ приятелка няма възможности и че майка й ще плати самия куверт за бала. На мен ми стана много мило, защото за моята приятелка бих направила същото. Това ме трогна и реших на нея да я даря'', обясни избора си момичето.

Изпраща роклята по куриер. На доброто обаче не се отвръща с добро. След дни Моника разбира, че дарената рокля се продава в група за търг на вещи във Фейсбук.

Администраторката на групата не иска да повярва, че доброто ще остане ненаказано. И заедно със своята приятелка Мария се заемат със собствени средства да откупят роклята на Моника.

"Не съм се замисляла, защото просто исках роклята да се върне към момичето, което е направило добрина'', споделя Тодорова.