Нашата битка не е срещу всеядните, нашата битка е за правата на животните. Това трябва да е ясно. Искаме да извоюваме свободата и телесната неприкосновеност на животните. Това заяви в ефира на предаването ”Всичко коз” по Канал 3 Никола Донев, председател на Български вегански съюз.

"Моите уважения към този млад човек. От 34 години съм в кухнята. Нямам нищо против веганите и веганското хранене. Нямам нищо против и искам да излезем от фанатизъма. Искам да отделим животните от добитъка, защото добитъка е добив, 5000 години човекът се опитва да се храни, обясни от своя страна Борислав Петров", известен като шеф Петров, който също бе в студиото на ”Всичко коз”.

Събеседникът му обаче не се съгласи. "В този ред на мисли, излиза, че животните са поробени, защото и робите са били поробени и те са били добитък", опонира Донев.

Добитъкът се репродуцира, за да може човекът да не консумира даденостите на планетата, възрази шеф Петров.

Ние замърсяваме изключително много планетата с тези ферми, озоновата дупка расте с неимоверни темпове. Кравите произвеждат много метан и това влияе много на озоновата дупка, ако преустановим тези ферми ще направим огромна услуга на планетата, смята Никола Донев.