Майката на Габи, която почина, след като бе ритана от съученик в корема, разкри потресаващи подробности за смъртта и агонията на детето си. Тя пита защо никой в училището не е реагирал адекватно и си задава въпроса дали директорът и учителите в 52-ро училище не са правили опити да прикрият всичко.
Ето какво разказаха майката и бащата на 11-годишното дете в предаването "Комбина" по Нова телевизия:
 

Майката: Не беше в съзнание, когато влязохме в училище. Беше просната на земята, посиняваща, извръщаше очите, не знам дали че чуваше, когато й говорех, бяха й вадили езика. Никой не ми каза, че е била ритната в горема. Госпожата ми каза, че й е прилошало, че я повела към лекарския кабинет, каза, че й прилошало и паднала и си ударила главата в радиатора. Попита ме дали не била епилептичка и вместо да ми каже какво се е случило, ми каза, че епилепсията се придобива. За около 15 минути дойде линейката.


 
Бащата: Аз бях с нея в линейката. Почти не се усещаше пулс, ръцете и главата й бяха изстинали. Дори и тогава още не знаехме, че е била ритана в корема. Когато отидохме с линейката в Пирогов, я поеха екип от лекари. След около 40 - 50 минути един от лекарите излезе и ни попита - кажете какво е станало, това дете има удар в корема, дробът й е разкъсан.
 
Нося я на ръце, тичам из коридорите, крещя да ми направят път, като ме питаха, казахме това, което знаехме от учителите и госпожата. До този момент никой от училището не беше дошъл. Лекарите казаха - попитайте какво е станало, проблемът не е в главата, в корема е, дробът е разкъсан. Тогава звъннах на госпожата и тя едва тогава ми го каза. След около 40-50 минути още екипът от лекари излезе да ни съобщи, че е починала. Тя е плакала много, боляло е, била е там и по време на занималнята. Дъщеря ми е поискала помощ от учителката да я заведе до кабинета. Най-странното е, че ми се обажда непрекъснато, поне по пет, шест пъти, а този ден - не. Лекарите дори казаха - един час по-рано да сме били, може би сега Габи щеше да е жива, дори един час по-рано да сме знаели, че е била ритана.
 
Когато се разбра, че е починала, в болницата дойде директора с учителка, която не познавам, но това беше чак, когато Габи беше починала.
 
Майката: Има подписка, в която ние не сме я чели, но разбрахме, че директорът я написал в защита на всички учители и на себе си. Но не обвинявам никой друг, освен г-жа Блъскова затова, че е скрила информация и директора за това, че не са взети явно мерки, за да се предотврати това, което се случи. Защото детето, което е ритало Габи, е ритало и други деца и въпреки това се стигна дотук.