Социалните мрежи реагираха гневно на новината за уволнението на проф. Асен Балтов от "Пирогов". Както БЛИЦ писа медикът е бил освободен от длъжност днес, след като прекарва 21 години в здравното заведение.

Пред БЛИЦ проф. Балтов уточни, че не знае какви са официалните мотиви за уволнението му, но личните мотиви на проф. Поромански (настоящият шеф на "Пирогов" - бел. ред) са, че не може да работи с него.

 Бившият директор на най-голямата спешна болница у нас заяви, че днес е бил първият му работен ден след отсъствие по здравословни причини. Хирургът е направил две операции от сутринта и малко по-късно е бил извикан от наследника си Иван Поромански, който му е съобщил, че не може и не иска да работи с него. 

Лекари, политици и обикновени хора изразиха подкрепата си към проф. Балтов и осъдиха уволнението му. Сред тях са:

Бившата здравна министърка в кабинета на Пламен Орешарски Таня Андреева. Първоначално тя не вярва на новината, но след това пише "Прост реваншизъм! Но има и утре.".
Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова също написа гневен пост:

"Това е отвратителна саморазправа с един истински професионалист.
Никой не може да ти отнеме уменията, ръцете и любовта на пациентите.Евродепутатът Александър Йорданов също реагира със свой пост във фейсбук:


 

Ето и част от останалите коментари.

Валентин Радев, ГЕРБ: „Професоре, това шега ли е или Кацаров съвсем е превъртял!?“

Чанко Попчев: „Смелост!“

Диана Стефанова: „Безумие...“

Цветан Кулевски: „Не вярвам!“

Гергана Хрисчева: „Какво стана? Ужасно е това“

Анелия Димова: „Дипломата и уменията ти не могат да вземат! Успех!“

Анета Стоева: „Несправедливост!“

Людмила Янкова: „Безумие…“

Дени Рускова: „Безобразие! От такива нищо добро не може да се пръкне. Но това, което си го можеш, никой няма как да ти отнеме. Кураж!“

Марена Асенова: „Нещастници“

Георги Гендов: „Ще Ви изпишат веждите“

Марена Асенова: „С Вас сме“

Таня Цокова: „Комунисти, сър! Но знанията и професионализма не могат да Ви вземат!“

Рени Дамянова: „Изчегъртан, значи. Горе главата - от професор на професор! И в живота и в спорта - след мрака идва светлина и протегната ръка на истински приятел, която да ценим“