За първи път на Коледа в дома на покойната Стоянка Мутафова не е имало елха. БЛИЦ припомня, че голямата актриса почина навръх Никулден, а на Коледа се паднаха 20 дни от смъртта й.

"Скръбта не се отлага. В началото си в шок. Занимаваш се с погребения, панихиди и други. Но след като останеш сам и с мисълта за човека, който ти е дал цял един живот, ти става много тъжно", това сподели дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева - Муки.

"На Коледа бяха в Богдана Карадочева. За първи път от 20 години бях без Стояна. Сещам се как ми казваше "Майче, майче, само двете сме си". 

Може да съм луда, но усещам присъствието й около мен. Същото усещаме има и Евгени Боянов, който бе през цялото време с нас. Все още се събуждам вечер да й давам лекарствата. Ставам, но нея вече я няма", заяви Муки. "Тука на тая снимка тя ми е толкова сладка. Като някакво дете е. А е на 91 години", казва през сълзи Муки, която споделя, че всичко, свързано с покойната й майка, й е скъпо.

"Тя не искаше да си отиде. Само и само да не ме остави. Последните й думи, които каза в болницата бяха "Обичам те!". Реши и го извърши! Казваше, че иска Нейчо да си я прибере и ето - отиде си на Никулден.

Ние с нея бяхме много свързани. Изкарахме един живот заедно. Много се карахме, но и много се обичахме. Не можехме заедно, но не можехме и отделно. Аз не мога да я забравя. Със сигурност много я интересува как ще я запомня. Последните месеци все ми казваше "Муки, много ще ти липсвам, Да знаеш!"... и е така.

"Тя не искаше да се превърне в една старица, която да мъкнат, която да има нужда от помощ за всичко. Не искаше да бъде като обикновените възрастни хора. Още щом научи, че няма да може да се върне на сцена каза, че иска да си отиде. И така и направи", споделя още дъщеря й.

"Имам много сладко малко кученце бебе, занимавам се с него. Вярвам също, че ако по някакъв начин вярванията съществуват, тя ще намери начин да озари пътя ми", добавя тя.

Целия разговор гледайте във видеото: