Съмнителни постройки изникнаха близо до базата на "Свободна зона" зад Карловско шосе. Представители на ромския етнос се устройват в района на ул. „Васил Левски“ 168, превземайки парцел, който е с неизяснена собственост, пише TrafficNews.

Заселилите се там отдавали конструкциите си под наем на други хора, сочи анонимен източник. По негови сведения късно вечер в района се разглобявали коли, които по всяка вероятност после се разпродават за скрап и на части. Те са се оградили и с по-масивна трайна конструкция от бетон. 

Прави впечатление мизерията, която също се е настанила на въпросната територия. Отпадъците към този момент не са стряскащо количество, но за сметка на това се намират в непосредствена близост до частни ниви. 

 

 

Жители на кв. „Гаганица“ – най-близко намиращата се урбанизирана среда, разказват, че движението на съмнителни субекти в района не е новост. От десетилетие там има присъствие, което обаче местните не усещат предвид разстоянието, което ги дели.

На фона на това проверка установява, че собствеността на превзетия парцел не е уточнена в кадастралната карта. Макар че регулацията на имота предвижда застрояване, за постройките на хората там едва ли е издавано разрешение.

 

 

Предстои да бъде извършена проверка, и ако бъде доказана незаконността на бараките – те да бъдат съборени.